Drie pagina's uit editie 2023 van Schiermonnikoger almanak

Gastfotografen op Schiermonnikoger almanak

Schiermonnikoger almanak editie 2023 is bijna af. Het is altijd weer spannend om de pdf naar de drukker te sturen; “Klopt alles? Niks vergeten?”.

Dit jaar hebben we het genoegen om ook twee foto’s te mogen publiceren die ons toegestuurd zijn door externe fotografen. Voorheen zouden we deze fotografen winnaars van de fotowedstrijd hebben genoemd want tot vorig jaar organiseerden we in de aanloop naar een nieuwe edities een zogenaamde fotowedstrijd. De winnaars kregen een plekje op de Schiermonnikoger almanak samen met naamsvermelding, een fotoworkshop met Folkert en een exemplaar van de almanak.

De subjectieve beoordeling – eigenlijk koos ik gewoon de foto’s die goed op de almanak zouden passen –  maakte het ongemakkelijk om de term wedstrijd te blijven gebruiken. Daarom hebben we in plaats daarvan Dag van de Natuurfotografie in het leven geroepen, een echte fotowedstrijd met een échte jury én een publieksprijs. Dit was zo’n succes dat de wedstrijd volgend jaar weer zal plaatsvinden.

Alle voorpagina's van de edities Schiermonnikoger almanak 2018 t/m 2023
Alle edities Schiermonnikoger almanak op een rij

Maar we vinden het wel heel erg leuk als jullie doorgaan met foto’s insturen voor de Schiermonnikoger almanak, zoals onder meer de twee fotografen die ik vanaf nu graag eervol gastfotograaf noem. Hun foto zal binnenkort op de Schiermonnikoger almanak 2023 prijken. Gastfotografen krijgen net als voorheen naamsvermelding bij hun foto, een fotoworkshop en een exemplaar van de almanak aangeboden.

Ik stel de gastfotografen van Schiermonnikoger almanak 2023 hieronder graag aan je voor:

Augustus

Zicht op de jachthaven, met geel korstmos begroeide blokken op de voorgrond, zeilboten op de achtergrond
Foto: Koen de Beer – Zicht op de jachthaven
Koen de Beer studeerde Industriële vormgeving en fotografie aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Hij komt al jaren op het eiland en dan het liefst buiten de grote vakantieperiodes om de werkelijke rust te kunnen ervaren die Schiermonnikoog rijk is. Het helpt daarbij enorm dat zijn Liefste geboren en getogen is op het eiland en er zodoende bij de daar nog steeds woonachtige familie altijd wel een bedje vrij is om te overnachten.

En hoe klein ook. Liefde maakt een klein bed groot.

“Foto’s zijn de verstilde compositie midden in de dans van het licht. Als je daarin werkelijk hét beeld weet te vangen geeft het plaats aan de verwondering en aan de kijker de ruimte voor een eigen fantasie…”

December

Zand stuivend op de helling van een duin met hier en daar wat begroeiing, strijklicht
Foto: Gerard Glerum – Stuivende duinen

Gerard Glerum maakte deze prachtige foto van duinen die altijd in beweging zijn op het strand van Schiermonnikoog op 10 januari 2015.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven
Bel ons