Menu Sluiten

De Witte Haas – Folkert & Marjolein Abma
Contact per e-mail heeft onze voorkeur maar wij zijn ook telefonisch bereikbaar (zaterdag t/m woensdag van 9-11 en 14-16 uur) op (+31) (0)6 16093337
F.H. Gasaustraat 18, 9166 RB Schiermonnikoog
IBAN NL64ASNB8821091449 – KvK 72486791 – BTW NL002527561B76

  Met dit formulier kan je ons een bericht sturen:

  (*) invoer nodig


  Wat anderen zeggen

  Vandaag met Folkert ‘s ochtends op pad geweest. Leuke feiten over (leven op) Schiermonnikoog, de natuur en fotografie. Hij leert je (ongeacht je niveau of apparatuur) hoe je het mooiste resultaat krijgt en neemt je mee naar de mooiste plekjes. Zelfs al zou ik geen foto’s hebben gemaakt, dan was het nog een prachtige tocht geweest waarbij je op plekjes komt waar we anders nooit gekomen zouden zijn. Dank je wel voor deze mooie ervaring!

  Ramon van Huet – 26 oktober 2021

  een gouden ochtend in de workshop Gouden Uur. Folkert heeft zoveel oog voor de schoonheid van Schier. En hij leert ons tijdens de wandel-en fietstocht over het eiland, daar iets van die vast te leggen in foto’s. Fijne tips gekregen en ondertussen nieuwe bloemennamen geleerd. Dank je wel Folkert!

  Anna Marca – 29 september 2021

  Een fijne workshop met Folkert op 21 september!! Veel persoonlijke aandacht, goed aansluiten op ieders niveau… en mooie plekken om te fotograferen. Een aanrader.

  Rob – 27 september 2021

  Een mooie ochtend met Folkert op stap geweest! geleerd om een heel wijds landschap te fotograferen. En ook zonnedauw en wasplaatjes voor de macrolens gekregen. En als bonus nog mooie mosjes en rugstreeppadjes!. Een topochtend. Leuk en leerzaam.

  Emmie Vroegindeweij - 27 september 2021

  Folkert heeft zicht op Schiermonnikoog, op de natuur, op camera’s én op mensen. Hij sluit aan op het ervaringsniveau van de deelnemers en door zijn nauwkeurige voorbereiding weet hij vooraf welke camera’s en lenzen aanwezig zullen zijn. Hij verdiept zich in de bediening ervan en deelt daardoor tijdens de workshop vele praktische tips uit over het cameragebruik. Het belangrijkste is natuurlijk dat we op een relaxte manier naar gave plekken, naar mooie planten en fraaie uitzichten zijn geleid. De geplande workshopochtend viel deels in het water, waarop Folkert aanbood om de volgende dag door te gaan (hulde!). Dat heeft ons, onder meer, beelden van een oogstrelende zonsondergang opgeleverd.

  Harry Slegh – 13 augustus 2021

  Prachtige dag gehad!
  Mooie plekken van het eiland bezocht met veel info over natuur en camera gebruik. Echt een waardevolle dag gehad, genoten!

  Cor Gols – 15 juli 2021

  Als beginnende fotograaf vond ik dit echt een geweldige cursus. Zelf gebruikte ik de camera op mijn mobiel terwijl mijn vriendin haar compactcamera gebruikte. Folkert stemt heel goed af op de wensen en behoeften van de cursisten en laat je daarbij ook nog eens prachtige plekjes van het eiland zien. Echt voor iedereen die graag foto’s maakt een aanrader. We hebben de rest van onze tijd op Schiermonnikoog de opgedane kennis van de cursus ook nog eens kunnen toepassen wat resulteerde in veel leuke foto’s.

  Martin – 9 juli 2021

  De workshop (gouden uur) was een avontuur naar de mooiste plekjes van het eiland waar we zelf niet snel zouden komen. Zijn kennis van de natuur leverde verrassende foto’s op. Na afloop van de workshop heb ik mijn vriendin ten huwelijk gevraagd, op een prachtige plek door Folkert uitgekozen. Zijn vrouw zorgde voor een mooi gevuld mandje om het te vieren. Het werd een onvergetelijke avond en daarvoor zijn wij hen heel dankbaar.

  Sander – 25 juni 2021

  Gisteravond een leerzame workshop gehad. Folkert heeft dingen begrijpelijk uitgelegd. Daarnaast hebben we mooie plekjes bezocht, waar hopelijk mooie foto’s van zijn gemaakt (moet ze nog bekijken). In ieder geval een aanzet gegeven om n fotocursus te volgen!

  Tineke – 25 juni 2021

  The Photoworkshop with Folkert was an excellent experience . We communicated also in english and German and he showed me a lot of treasures and secrets of the island . His knowledge about nature and history is sooooo good and ……….his knowledge about my camera …. better than mine !!! So i found out about some functions i didnt even know that they exist !!Folkert took so much time and we spent some interesting and informative hours investigating the beauty of Schiermonnikoog !
  PS: Folkert , you where right , my camera has built-in ND filter and …….i can already use it !!! Thank you so much .

  Andrea Epstein-Prins – 22 mei 2021

  Ik heb een zeer inspirerende tocht gemaakt met Folkert. Met veel rust en aandacht heeft hij mij op mijn niveau gecoacht in het zoeken naar bijzondere beelden en hoe ik kon omgaan met de instellingen.
  Ik heb van hem geleerd, zowel wat betreft het kijken als het omgaan met mijn camera.
  Hij bracht mij naar mooie plekjes die ik niet kende.
  Daarnaast bleek hij ook een aangename gesprekspartner over de natuur en heeft hij me deelgenoot gemaakt van de kleine elementen in de natuur.
  Ik heb genoten en geleerd.
  Dank je wel Folkert!!

  Irene Levy – 23 maart 2021

  We hebben een heel leuke en leerzame workshop gehad met Folkert in de duinen bij de wasserman. Veel geleerd en zeker ook nog plekken van het eiland ontdekt waar ik nog nooit geweest was.

  Maartje Visser – 5 maart 2021