Volle maan boven een vakantiehuisje met rieten dak, boven op een duin in het donker. Wolken verlicht door de maan.

Supermaan boven vakantiehuis op Schiermonnikoog

Vanavond was er een supermaan. Dat betekent dat de maan vol is en relatief dicht bij de aarde staat. Ze ziet er dan extra groot uit. Dat is vooral te merken bij maansopkomst of -ondergang, wanneer de maan dicht bij de horizon staat.

Deze foto kon ik maken vanaf het strand, 25 minuten na maansopkomst. Aanvankelijk leek er te veel bewolking te zijn om iets van het schouwspel te kunnen zien, maar uiteindelijk stond de volle maan toch eventjes mooi boven dit idyllische zomerhuisje in de duinen.

Wat te doen op Schiermonnikoog

Op Schiermonnikoog is altijd weer wat te beleven met zoveel compleet verschillende landschappen als er zijn: het strand, de duinen, de kwelder, het bos en het wad. Stap op de fiets en je waant je binnen het kwartier in een totaal andere wereld.
Elke dag valt er wel iets nieuws te ontdekken en bovendien zien de verschillende landschappen er ieder seizoen weer helemaal anders uit.

Zelf hou ik iedere dag de Schiermonnikoger almanak in de gaten om de bijzondere natuurfenomenen zoals deze supermaan nooit te hoeven missen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven
Bel ons