Folkert Abma

Eilander, natuurfotograaf, kunstschilder en privé-gids

Thuis op  Schiermonnikoog

Folkert werd geboren op het eiland en groeide op in de weelderige natuur.

De zee met haar getijden en wolkenluchten fascineerden hem al op jonge leeftijd.

Hij ging strandjutten en raakte mateloos geboeid door fauna en flora.

Interview met Folkert

Oranje vlinder met witte vlekken en bedekt met dauwdruppels hangend aan een wilde orchidee

Natuurfotografie

Met de manier waarop ze zich aanpassen aan hun omgeving zijn planten en dieren vaak kunstwerken van de natuur. Folkert probeert die schoonheid graag te vangen in een beeld.

Oog voor detail, verwondering en leergierigheid zijn terug te vinden in zijn werk.

geschilderd zicht op strand met groene begroeiing en duinen onder een lichte wolkenlucht

Olieverfschilderijen

Folkert schildert zeegezichten en landschappen van Schiermonnikoog in olieverf. Hij volgde een workshop bij zeeschilder Minne Onnes in 1998, was daarna enkele jaren lid van eilander schildersclub ‘de Kwast’ en ging vervolgens zijn eigen weg.

Struinend over een eiland dat er dagelijks anders uitziet laat hij indrukken van strand, kwelder of wad eigenzinnig hun weg vinden van weidsheid naar de woonkamer.

Vier mensen gebogen over mos in de duinen, maken foto's.

Fotoworkshops in de natuur

Folkert is naast natuurfotograaf ook gastheer Waddenzee Werelderfgoed met een uitstekende veldkennis van Schiermonnikoog. Hij houdt ervan om anderen te helpen met het vertellen van een verhaal in de foto. Dit door hen op een andere manier naar de natuur te laten kijken.
In zijn workshops natuurfotografie op Schiermonnikoog besteedt hij naast individuele camera-instelling ook graag aandacht aan minder bekende fenomenen en kwetsbaarheden in het landschap.

schoen van een wandelaar stapt op omgevallen boomstronk waar varens omheen groeien

Natuurtochten

Folkert is je gids op natuurwandelingen, dagtochten, een zeebodemwandeling op het wad, planten determineren en kornetvissen op het strand, ook voor groepen en privé-uitjes.
De nadruk van al deze activiteiten ligt op de beleving van het buiten zijn in de natuur. Het wordt een dag om nooit te vergeten.

Winkelwagen
Scroll naar boven
Bel ons