Menu Sluiten

Over ons

De Witte Haas is sinds 2018 een kleine onderneming op Schiermonnikoog met als doelstelling de natuurbeleving van dit mooie Waddeneiland te delen met liefhebbers.

“Omdat natuur gelukkig maakt.”

De activiteiten van dewittehaas.nl bestaan uit workshops buitenfotografie, de jaarlijkse publicatie van Schiermonnikoger almanak, het aanbieden in de webwinkel van natuurfoto’s van het eiland, olieverfschilderijen en wilde planten. Wij werken momenteel onder meer aan een boek over de hazen op Schiermonnikoog en hebben recent een expositie en wandelingen georganiseerd. In onze nieuwsbrief houden wij geïnteresseerden graag op de hoogte van onze activiteiten.

De Witte Haes was de naam van een schip dat in 1674 strandde voor de kust van Schiermonnikoog. Het had onder meer goud en ivoor aan boord, tot groot genoegen van eilander jutters. Zelf ben ik hier gestrand in 2010 en ik probeer ook iets waardevols bij te dragen aan de gemeenschap.

Tenslotte koester ik mooie herinneringen aan een onverwachte ontmoeting met een albino haas tijdens een fietstocht in 2016 langs de Groninger Waddenzeekust met mijn man Folkert. De hazen van Schiermonnikoog zijn sindsdien een favoriet onderwerp van onze fotografie geworden.

Marjolein

De Witte Haas
F.H. Gasaustraat 18
9166 RB Schiermonnikoog
KvK 72486791
BTW NL002527561B76

witte haas tussen de kluiten kleigrond op een akker nabij Warffum
Een witte haas tussen de kluiten kleigrond op een omgeploegde akker nabij Warffum, februari 2019