De Witte Haas | Straun
is een onderneming op Schiermonnikoog sinds 2018.
Eilander Folkert Abma en zijn vrouw Marjolein helpen je graag om het eiland te ontdekken en er inspiratie te vinden met respect voor de natuur.

Activiteiten van De Witte Haas bestaan uit fotoworkshops natuurfotografie, natuurwandelingen, dagtochten, zeebodemwandelingen, planten determineren in de natuur van Schiermonnikoog en kornetvissen op het strand, de jaarlijkse publicatie van de Schiermonnikoger almanak, de verkoop van eilandnatuurfoto’s, olieverfschilderijen en andere geschenken. We exposeren soms en geven lezingen.

We hebben een regulier aanbod waarbij particulieren zich kunnen aansluiten bij een kleine groep.
Voor bedrijven, families en vriendengroepen verzorgen we team-uitjes en activiteiten rond de boeiende wereld op de Wadden en natuurfotografie.

In onze nieuwsbrief houden we jou graag op de hoogte van onze activiteiten.

een man en een vrouw staan op een duin. De vrouw heeft een camera in de handen, de man wijst ernaar. Op de achtergrond zee en rode vuurtoren.
Een haas in de duinen snuffelend aan grassprieten met in zijn oog weerspiegelt de zon die achter een duin onder gaat.

"Inspirerend natuurschoon"

De natuur is onze passie. Door haar te bestuderen kunnen we er respectvoller mee omgaan. Natuurfotografie is voor ons een manier om de omgeving te laten inwerken. Observatie brengt ons naar het hier en nu. Het weldadig effect van buiten zijn valt niet te ontkennen. Laten we dit unieke eiland met haar vele vormen van leven koesteren.

"Amor fati"

De Witte Haes was ook de naam van een schip dat in 1674 strandde voor de kust van Schiermonnikoog. Het had onder meer goud en ivoor aan boord, tot groot genoegen van de eilander jutters. Zelf ben ik hier gestrand in 2010 en ik probeer ook iets waardevols bij te dragen aan de gemeenschap.

"Geluk is altijd hier en nu"

Tenslotte koester ik mooie herinneringen aan een onverwachte ontmoeting met een bijzondere witte haas tijdens een fietstocht langs de Groninger Waddenzeekust in 2016. De hazen van Schiermonnikoog zijn sindsdien een favoriet onderwerp van mijn vrije tijd geworden.

Marjolein

Winkelwagen
Scroll naar boven
Bel ons