Over ons

Over ons

De Witte Haas is sinds 2018 een onderneming op Schiermonnikoog. Samen met mijn man Folkert help ik anderen graag om inspiratie te vinden in de ongerepte natuur van het eiland of om te genieten van onze eigen creaties.

“Inspirerend natuurschoon”

Activiteiten van De Witte Haas bestaan onder meer uit fotoworkshops natuurfotografie, de jaarlijkse publicatie van een Schiermonnikoger almanak, het aanbieden van eilandnatuurfoto’s en olieverfschilderijen. Wij werken momenteel aan een boek over de hazen van Schiermonnikoog en we hebben in het verleden exposities en wandelingen georganiseerd. Je kan ons ieder jaar vinden op de eilander Strúnmarkt en op de Winterfair. In onze nieuwsbrief houden wij geïnteresseerden graag op de hoogte van onze activiteiten.

“Amor fati”

De Witte Haes was ook de naam van een schip dat in 1674 strandde voor de kust van Schiermonnikoog. Het had onder meer goud en ivoor aan boord, tot groot genoegen van de eilander jutters. Zelf ben ik hier gestrand in 2010 en ik probeer ook iets waardevols bij te dragen aan de gemeenschap.

“Geluk is altijd hier en nu”

Tenslotte koester ik mooie herinneringen aan een onverwachte ontmoeting met een albino haas tijdens een fietstocht langs de Groninger Waddenzeekust in 2016. De hazen van Schiermonnikoog zijn sindsdien een favoriet onderwerp van mijn vrije tijd geworden.

Marjolein

witte haas tussen de kluiten kleigrond op een akker nabij Warffum
Een witte haas tussen de kluiten kleigrond op een omgeploegde akker nabij Warffum, februari 2019

De Witte Haas – Folkert & Marjolein
Contact per e-mail heeft onze voorkeur maar wij zijn ook telefonisch bereikbaar (zaterdag t/m woensdag van 9-11 en 14-16 uur) op (+31) (0)6 16093337
F.H. Gasaustraat 18, 9166 RB Schiermonnikoog
KvK 72486791 – BTW NL002527561B76

Winkelwagen
Bel ons Scroll naar top