Menu Sluiten

Over ons

De Witte Haas is sinds 2018 een kleine onderneming op Schiermonnikoog met als doelstelling de natuurbeleving van dit mooie Waddeneiland te delen met liefhebbers.

“Omdat natuur gelukkig maakt.”

De pracht van de natuur zit verscholen als je niet weet waarop te letten. Het hele jaar door zijn hier bijzondere natuurfenomenen die – eenmaal ontdekt – zo intens mooi zijn en energie geven dat we hopen zoveel mogelijk mensen hiervan te laten meegenieten.

De activiteiten van De Witte Haas omvatten een jaarlijkse publicatie van de Schiermonnikoger almanak, het aanbieden van natuurfoto’s van het eiland, olieverfschilderijen en wilde planten. Wij werken momenteel onder meer aan een boek over de hazen op Schiermonnikoog en hebben recent een expositie en wandelingen georganiseerd. In onze nieuwsbrief houden wij geĂ¯nteresseerden graag op de hoogte van onze activiteiten.

De Witte Haes was de naam van een schip dat in 1674 strandde voor de kust van Schiermonnikoog. Het had onder meer goud en ivoor aan boord, tot groot genoegen van eilander jutters. Zelf ben ik hier gestrand in 2010 en ik probeer ook iets waardevols bij te dragen aan de gemeenschap.

Tenslotte koester ik mooie herinneringen aan een onverwachte ontmoeting met een albino haas tijdens een fietstocht langs de Groninger Waddenzeekust met mijn man Folkert in 2016. Op Schiermonnikoog leven geen witte hazen, maar wel genoeg gewone Europese hazen. Folkert en ik houden ervan om die bijzondere dieren te observeren en op de foto te zetten.

Marjolein

De Witte Haas
F.H. Gasaustraat 18
9166 RB Schiermonnikoog
KvK 72486791
BTW NL002527561B76

witte haas tussen de kluiten kleigrond op een akker nabij Warffum

Een witte haas tussen de kluiten kleigrond op een omgeploegde akker nabij Warffum, februari 2019