De Witte Haas is sinds 2018 een onderneming op Schiermonnikoog.
Eilander Folkert Abma en zijn vrouw Marjolein helpen je graag om het eiland te ontdekken en er inspiratie te vinden met respect voor de natuur.

Activiteiten van De Witte Haas bestaan onder meer uit de fotoworkshops natuurfotografie met Folkert in de natuur van Schiermonnikoog, de jaarlijkse publicatie van de Schiermonnikoger almanak, de verkoop van laarzen, eilandnatuurfoto’s, olieverfschilderijen en andere geschenken. Wij werken momenteel aan een boek over natuurfotografie en de hazen van Schiermonnikoog. Af en toe organiseren we exposities en wandelingen. In onze nieuwsbrief houden we jou graag op de hoogte van onze activiteiten.

"Inspirerend natuurschoon"

De natuur is onze passie. Door haar te bestuderen kunnen we er respectvoller mee omgaan. Natuurfotografie is voor ons een manier om de omgeving te laten inwerken. Observatie brengt ons naar het hier en nu. Het weldadig effect van buiten zijn is uitgesproken. Laten we dit unieke eiland met haar vele vormen van leven koesteren.

"Amor fati"

De Witte Haes was ook de naam van een schip dat in 1674 strandde voor de kust van Schiermonnikoog. Het had onder meer goud en ivoor aan boord, tot groot genoegen van de eilander jutters. Zelf ben ik hier gestrand in 2010 en ik probeer ook iets waardevols bij te dragen aan de gemeenschap.

Een rijtje strandlopers rust uit op het strand met de branding op de achtergrond.

"Geluk is altijd hier en nu"

Tenslotte koester ik mooie herinneringen aan een onverwachte ontmoeting met een bijzondere witte haas tijdens een fietstocht langs de Groninger Waddenzeekust in 2016. De hazen van Schiermonnikoog zijn sindsdien een favoriet onderwerp van mijn vrije tijd geworden.

Marjolein

Winkelwagen
Scroll naar top
Bel ons