De Wilde Noordzee

Wat een feest was het op het strand van Schiermonnikoog op 15 september! Naar aanleiding van de première van de film De Wilde Noordzee nodigden we iedereen uit om samen met ons een kornet door de branding te trekken en met eigen ogen te zien wat er zoal leeft in zee.

Vooraf was het een grote verrassing wat we allemaal boven water zouden halen. Dat werden het een heleboel interessante zeedieren die we aandachtig konden bekijken in de bakken met zeewater op het strand. Sommige daarvan konden we ook wel even vasthouden. De onschuldige kwallen en krabben waren voor de stoersten onder ons. Een heleboel blije gezichten stonden er versteld van hoeveel leven er in de Noordzee zit, zelfs in dat kleine stukje van de branding!

We vonden heremietkreeftjes, platvisjes, zakpijpen, grote en kleine zeesterren, een heleboel garnalen, vrouwtjeskrabben en mannetjeskrabben. Met zoveel te zien en te vertellen was het een heerlijke dag op het strand, onder een stralende zon (en er begon zelfs ook nog een fanafare te spelen). We waren het allemaal eens; de Noordzee biedt een schat aan leven en die is het beschermen waard!

Wil je ook het leven in zee ontdekken met je familie of collega’s? Kijk dan bij de excursie zeeleven voor meer informatie. Folkert kan er zelf geen genoeg van krijgen en neemt maar wát graag andere avonturiers mee!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven
Bel ons