Exursie zeeleven voor volwassenen

Groep volwassenen en kinderen op het strand buigen geïnteresseerd over een plastic opvangbak.

Eilander natuurgids Folkert Abma is het grootste deel van het jaar beschikbaar voor excursies zeeleven op het strand. De prijs is €195. Je kan hierbij zoveel mensen meebrengen als je zelf wil. De activiteit vindt plaats op het Noordzeestrand van Schiermonnikoog en duurt 1,5 à 2 uur.

Een datum afspreken kan via Marjolein, per e-mail naar info@dewittehaas.nl, via ons contactformulier of telefonisch op 06-1609 3337.

Wat houdt een excursie zeeleven in?

 

Kornet-vissen

Met behulp van een kornet gaan we korren (kornet-vissen) en onderzoeken hoeveel leven er in zee zit. We trekken het kornet samen een eindje door de branding en bespreken de vangst. Na afloop zetten we de zeedieren weer terug in zee.

Het strand verkennen

Niet alleen in het water maar ook op het strand zelf zijn soms bijzondere schatten te vinden! Interessante levensvormen die aangepast zijn aan de zilte, zanderige omgeving. Met de hints van Folkert gaan we op zoek naar planten, dieren en allerlei gekke strandvondsten. Die bekijken en bespreken we samen. Hoe komen deze dingen op het strand terecht? Waarom is het plastic in zee gevaarlijk voor mens en dier?

Dynamiek van het strand

Het strand ziet het er elke dag weer anders uit. Winterse stormvloeden met hun enorme kracht vormen het strand. Folkert vertelt graag hoe het eiland haar huidige vorm kreeg.

Deze excursie duurt anderhalf à twee uur. Er is geen beperking aan de groepsgrootte.
Kinderen zijn ook welkom, Folkert past de excursie dan aan hen aan.

We lopen op blote voeten door de branding. Breng warme, winddichte kleding mee en een handdoek om je voeten te drogen.

Ook met Folkert naar het strand?

Winkelwagen
Scroll naar boven
Bel ons