Carrièrewending

Eind deze maand zal ik afscheid nemen van mijn baan bij Natuurmonumenten. Vanaf 1 augustus vind je me dus niet meer als Boswachter Natuurbeheer B aan de balie van informatiecentrum Het Baken. Naast de fotoworkshops ga ik me volledig toeleggen op de natuur-educatieve activiteiten van De Witte Haas. 

Begin 2016 trad ik in dienst als medewerker van Stichting Bezoekerscentrum Nationaal Park Schiermonnikoog. Het was een plek die liefde voor natuur ademde en ik ontmoette er veel gelijkgestemden. Toen het Bezoekerscentrum in 2021 de deuren sloot en het personeel overging naar Natuurmonumenten verhuisde ik mee naar Het Baken.
 
Ook daar gaf het baliewerk veel voldoening wanneer bezoekers met natuurgerelateerde vragen kwamen en hun enthousiasme deelden. Ik ben dan ook dankbaar voor de tijd dat ik bij het Bezoekerscentrum en bij Natuurmonumenten kon werken. Ook aan de samenwerking met collega’s van de VVV hou ik mooie herinneringen over.
 
Bij De Witte Haas neem ik eilandgasten zelf mee de natuur in, wat een nog diepgaandere interactie mogelijk maakt. Laten zien hoe mooi de natuur van Schiermonnikoog is, blijft mijn passie. Heb je een vraag of leuke waarneming voor me? Ik hoor het graag!

Natuur-educatieve activiteiten op Schiermonnikoog

Onze missie is mens en natuur samenbrengen met aandacht voor de ecologische kwetsbaarheden in het gebied. Dat doen we door een selectie aan natuur-educatieve activiteiten.

Natuurmonumenten heeft ons vanaf 2023 terreintoestemming verleend voor al deze activiteiten.
De meeste van deze activiteiten organiseren we zelf, maar enkele tochten blijf ik aanbieden via Het Baken. Je vindt deze in de agenda op de website van Natuurmonumenten.

Natuurgids op Schiermonnikoog

Folkert is ambassadeur werelderfgoed Waddenzee. Dit houdt in dat hij met De Witte Haas de werelderfgoedstatus voor het voetlicht te brengt, en de trots en kwetsbaarheid van het Waddengebied uitdraagt. Hij is natuurgids op wandelingen en andere buitenactiviteiten op het wad of het strand, door bos of duin en op de kwelder. Zijn tochten zijn perfect voor families, vriendengroepen en bedrijfs-uitjes. 

Jouw gezelschap

onze passie

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven
Bel ons