Je Gids op Schiermonnikoog

Neem een eilandgids om de natuur van Schiermonnikoog te verkennen. Folkert Abma mag hier al zijn hele leven wonen. Hij begeleidt diverse buitenactiviteiten voor jong en oud, alleen of in groep. De nadruk ligt op beleving van het buiten zijn in de natuur. Ervaar hoe groots die kan zijn en word je bewust van haar kwetsbaarheden.

Natuurwandeling

privé

Familie-uitje, teamdag of jezelf verwennen? Samen genieten in de adembenemende natuur van Schiermonnikoog; Het eiland beleven; Struinen door duinen, bos en/of strand onder begeleiding van een eilander gids.

We lopen een tempo waar ieder zich prettig bij voelt en we kunnen een pauze houden.

Duur: 3 á 4 uur
Groepsgrootte: max. 15 deelnemers
Vertreklocatie en -tijdstip:  naar keuze
Prijs: € 235 per groep

Privé-fotoworkshop

Privé

Privé-begeleiding van een Schiermonnikoger natuurfotograaf met uitstekende veldkennis van het eiland; Geef je foto’s een creatieve impuls; Een exclusieve fotoworkshop, helemaal aangepast aan jouw wensen.

Ontdek samen met vrienden, familie, collega’s of alleen de verborgen fotogenieke plekken van Schiermonnikoog.

Duur: 3 uur
Groepsgrootte: max. 15 deelnemers
Vertreklocatie en -tijdstip:  naar keuze
Prijs: €235 per groep

Zeebodem-wandeling

Privé

Ervaar het geluid en de ruimte zoals je die op weinig andere plekken kan vinden. Laat je meevoeren door verhalen over deze modderige wereld waar de zee twee keer per dag terugkeert.

We wandelen bij laag-water over jonge kwelders en het wad waar de grens van zee en land diffuus is. In dit ogenschijnlijk verlaten landschap krioelt het van leven. 

Ontdek hoe planten en dieren hier overleven en hoe ze het landschap vormgeven. We rapen schelpdieren en kijken hoe ze zichzelf weer ingraven. Je blik op de Waddenzee zal nooit meer hetzelfde zijn.

Duur: 2 uur
Groepsgrootte: max. 20 deelnemers
Voor deze wandeling zijn laarzen nodig
Prijs: € 195 per groep

Excursie zeeleven

privé

Ontdek hoeveel leven er in de Noordzee zit. Breng je hele familie mee, dan trekken we met z’n allen een kor-net door de branding en bekijken de vangst. Na afloop laten we de zeedieren weer vrij wegzwemmen.

Ook op het strand zijn soms bijzondere schatten te vinden. Met de hints van Folkert gaan we op zoek naar planten, dieren en allerlei gekke strandvondsten. Oh’s en ah’s gegarandeerd.

Duur: 2 uur
Groepsgrootte: geen beperking
Prijs: € 195 per groep

Beleef het eiland

schoen van een wandelaar stapt op omgevallen boomstronk waar varens omheen groeien

Op Schiermonnikoog gebeurt er zo veel interessants in de natuur. Het is mijn passie om dat aan andere mensen te laten zien.

Een workshop natuurfotografie buiten in de natuur van Schiermonnikoog in kleine groep van max. 5 deelnemers.

Fotogenieke plekken van het eiland ontdekken en inspiratie opdoen onder leiding van een eilander natuurfotograaf.

De workshops gaan door vanaf één deelnemer.

Duur: 3 uur
Prijs: € 60 per persoon
Diverse momenten het hele jaar door

Een stevige wandeling langs afwisselende routes op Schiermonnikoog. We staan af en toe stil bij bijzondere fenomenen van het moment en de nadruk ligt op beleving van het buiten zijn.

Trek je wandelschoenen aan en neem wat te eten en drinken mee voor onderweg. Een goede conditie is gewenst.

Duur: 4 uur
Prijs: vanaf € 20,00 per persoon
Diverse momenten het hele jaar door

Een unieke ervaring in de duinvalleien van Schiermonnikoog. Zie hoe waanzinnig groot de variatie aan planten op het eiland is.

Aan de hand van zijn flora’s, loepjes en apps gaan we planten-kenmerken bekijken. Verschillende plantenfamilies komen aan bod en vervolgens gaan we samen aan de slag om de planten van één vierkante meter te determineren.

Duur: 2 uur
Prijs: € 20 per persoon
Enkel in de maanden mei en juni

Heb je een beperking en kan je daardoor niet met een groep mee? Neem dan contact met ons op, wij bekijken graag wat er mogelijk is.

Onze klanten waarderen de persoonlijke aandacht. Ik probeer rekening te houden met de wensen van iedere deelnemer afzonderlijk en Marjolein neemt graag de tijd om praktische vragen te beantwoorden. We vormen een goed team zo.

Op 6/11/2022 gaf Folkert een interview voor VVV Schiermonnikoog, over zijn leven, zijn passie en toekomstplannen.

Sinds 2019 organiseren wij fotoworkshops en vanaf 2023 ook andere buiten-activiteiten in de natuur van Schiermonnikoog. Lees wat anderen over ons zeggen.

Folkert schildert zeegezichten en landschappen van Schiermonnikoog met olieverf. Te zien in onze webwinkel.

icoon van wit haasje met wit bijschrift Straun

We maken er een topdag van

© 2024 De Witte Haas, Schiermonnikoog

Scroll naar boven
Bel ons