twee smartphones met een digitale kalender app geopend

De digitale almanak in je broekzak

Op Schiermonnikoog hangen de mooiste belevenissen vaak af van het juiste moment. Hoe lang kan je nog blijven liggen als je de zonsopkomst wil zien? Wanneer kan je een zandbank oplopen zonder natte voeten te riskeren? Waar zal de volle maan opkomen en om hoe laat? Hoe kan je voorspellen wanneer de lepelaars naar de Westerplas zullen vliegen om er uit te rusten en om hoe laat ze weer vertrekken om te gaan eten? Het is elke dag anders.

Schiermonnikoger almanak helpt je uitstippelen wanneer je waar moet zijn met behulp van de getijden voor beide kanten van het eiland en opkomst en ondergang van zon en maan.

Maarrr de wandkalender heb je gewoonlijk niet mee onderweg en daarom is er nu ook een versie voor op de smartphone.

De digitale almanak is een .ics-bestand voor je eigen digitale kalender. Dat kan Google Calendar zijn of je iCloud Calendar. Zelf gebruik ik op Android Simple Calendar of Etar omdat ik van gedecentraliseerde opensource apps hou, maar eender welke kalender-app die .ics-bestanden kan importeren is bruikbaar.

Schiermonnikogeralmanak2021.ics bevat de gegevens van Schiermonnikoger almanak 2021, in de vorm van een dagelijkse afspraak met als titel “Almanak” (zie schermafbeeldingen).
In de omschrijving van die afspraak zijn alle gegevens te vinden. Op die manier neemt de almanak niet veel ruimte in, maar heb je toch iedere dag alles binnen handbereik.

SchiermonnikogerAlmanak2021.ics is gratis te downloaden bij aanmelding voor onze nieuwsbrief en daarna mag je ider jaar een nieuwe almanak in je mailbox verwachten. Uitschrijven is altijd mogelijk. Pluk de dag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven
Bel ons