Menu Sluiten

Einde expositie Folkert@straun

halve wulk in zeewater

Het corona-virus houdt ook Schiermonnikoog in zijn greep. Eén van de maatregelen is dat het Bezoekerscentrum tijdelijk de deuren moet sluiten. Expositie Folkert@straun, die tot 20 april zou lopen is daarom niet langer toegankelijk en zal eerder afgebouwd worden dan gepland.

Wij hebben genoten van uw bezoek aan de expositie de voorbije maanden. Uw talrijke aanwezigheid bij de openings-wandeling, uw enthousiasme tijdens het evenement ‘Kunst en wetenschap’ (waarbij zeeleven onder de microscoop te zien was) en uw feedback op de wandelingen-met-kunstenaar ‘Wandelend straun’ hebben ons energie gegeven.
Bedankt voor alle fijne reacties en de berichten op de oude typmachine. Sterkte aan allen de komende tijd!

De korting van 20% op alle foto’s in onze webwinkel blijft echter geldig tot 21 april 2020 en de schilderijen van Folkert zijn nu via de webwinkel te koop.

Straun betekent ‘strand‘ in de eilander taal en het is de favoriete plek van op Schiermonnikoog geboren kunstenaar Folkert. Het brede strand met zijn majestueuze zandvlakte en duinen vormt samen met de beweging van zee en wolken zijn bron van inspiratie.

Schilderijen van Folkert

Folkert schildert zeegezichten en landschappen van Schiermonnikoog in olieverf. Hij volgde een workshop bij zeeschilder Minne Onnes in 1998, was daarna enkele jaren lid van eilander schildersclub ‘de Kwast’ en ging vervolgens zijn eigen weg.

Strandvondsten van Schiermonnikoog

Schelpen en andere strandvondsten onthullen voor de aandachtige observator de meest vernuftige details. Het verhaal dat ze vertellen wordt tijdens deze expositie onder de aandacht gebracht.

Planten en dieren die in een zilte omgeving als die van het strand weten te overleven zijn op zich al kunstwerken van de natuur. Folkert zet ze graag op de foto en heeft zich het voorbije jaar gefocust op de hazen van Schiermonnikoog.

Met Folkert@straun wordt een expositie neergezet die je meeneemt over het strand en door de duinen. Aan de hand van olieverfschilderijen, strandvondsten en foto’s krijgt de bezoeker een tedere blik op de eilander natuur die haar geheimen prijsgeeft aan de aandachtige kijker. Maak kennis met kunst en natuur door de ogen van een eilander kunstenaar.

Expositie Folkert@straun vond plaats van 16 november 2019 tot 13 maart 2020, de dag waarop het Bezoekerscentrum van Schiermonnikoog de deuren sloot als maatregel tegen het Corona-virus.

Gepubliceerd in de categorie Aankondigingen

Gelijkaardige berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *