Menu Sluiten

Folkert@straun

Het Bezoekerscentrum van Schiermonnikoog is gesloten als maatregel tegen het Coronavirus. Expositie Folkert@straun wordt daarom eerder afgebroken dan gepland.

De korting van 20% op alle foto’s in onze webwinkel blijft geldig tot 21 april 2020.

De schilderijen van Folkert zijn nu ook via de webwinkel te koop.

Wij danken u voor uw bezoek, alle fijne reacties en de berichten op de oude typmachine. Sterkte aan allen de komende tijd.

Straun betekent ‘strand‘ in de eilander taal en het is de favoriete plek van op Schiermonnikoog geboren kunstenaar Folkert. Het brede strand met zijn majestueuze zandvlakte en duinen vormt samen met de beweging van zee en wolken zijn bron van inspiratie.

Schilderijen van Folkert

Folkert schildert zeegezichten en landschappen van Schiermonnikoog in olieverf. Hij volgde een workshop bij zeeschilder Minne Onnes in 1998, was daarna enkele jaren lid van eilander schildersclub ‘de Kwast’ en ging vervolgens zijn eigen weg.

Strandvondsten van Schiermonnikoog

Schelpen en andere strandvondsten onthullen voor de aandachtige observator de meest vernuftige details. Het verhaal dat ze vertellen wordt tijdens deze expositie onder de aandacht gebracht.

Planten en dieren die in een zilte omgeving als die van het strand weten te overleven zijn op zich al kunstwerken van de natuur. Folkert zet ze graag op de foto en heeft zich het voorbije jaar gefocust op de hazen van Schiermonnikoog.

Met Folkert@straun wordt een expositie neergezet die je meeneemt over het strand en door de duinen. Aan de hand van olieverfschilderijen, strandvondsten en foto’s krijgt de bezoeker een tedere blik op de eilander natuur die haar geheimen prijsgeeft aan de aandachtige kijker.

Maak kennis met kunst en natuur door de ogen van een eilander kunstenaar.

Over Folkert

Folkert werd geboren op Schiermonnikoog en groeide er op middenin de weelderige natuur daar. Zeeleven, wilde planten, de dynamiek van het eiland en de eindeloze wolkenluchten fascineerden hem al op jonge leeftijd. Hij is nu verknocht aan de zee, het strand en weidse horizonten, nieuwsgierig naar de dynamiek van getijden en slenken, en voortdurend op zoek naar fauna en flora, barnsteen en schelpen. Struinend over een eiland dat er dagelijks anders uitziet vinden indrukken van kwelder, rif of wad eigenzinnig hun weg van penseel naar doek, van weidsheid naar woonkamer. Oog voor detail, verwondering en leergierigheid kenmerken zijn karakter en dat is terug te vinden in zijn werk.