Op strand-safari met kinderen

Groep volwassenen en kinderen op het strand buigen geïnteresseerd over een plastic opvangbak.

Eilander natuurgids Folkert Abma is het grootste deel van het jaar beschikbaar voor strand-safari’s op het strand. De prijs is €195. De activiteit vindt plaats op het Noordzeestrand van Schiermonnikoog en duurt 1,5 à 2 uur. Er is geen beperking aan de groepsgrootte. Wel is het belangrijk dat kinderen vergezeld worden van voldoende begeleiders.

Een datum afspreken kan via Marjolein, per e-mail naar info@dewittehaas.nl, via ons contactformulier of telefonisch op 06-1609 3337.
De excursie is ook boeiend voor volwassenen en kan daarop aangepast worden.

Wat gaan we doen in de strand-safari?

1. Kornet-vissen

Met behulp van een kornet gaan we korren (kornet-vissen) en onderzoeken hoeveel leven er in zee zit. We trekken het kornet samen een eindje door de branding en bespreken de vangst. Na afloop zetten we de zeedieren weer terug in zee.

2. Het strand verkennen

Niet alleen in het water maar ook op het strand zelf zijn soms bijzondere schatten te vinden! Interessante levensvormen die aangepast zijn aan de zilte, zanderige omgeving. Met de hints van Folkert gaan we op zoek naar planten, dieren en allerlei gekke strandvondsten. Die bekijken en bespreken we samen. Hoe komen deze dingen op het strand terecht? Waarom is het plastic in zee gevaarlijk voor mens en dier?

3. Lekker genieten van het strand

Het strand biedt alles wat kinderen nodig hebben; zand, water en ruimte. Samen met het educatieve aspect van de strand-safari krijgen ze ook de kans om het strand en de elementen ten voeten uit te beleven.

De strand-safari duurt anderhalf à twee uur.
We lopen op blote voeten door de branding. Breng warme, winddichte kleding mee en een handdoek om je voeten te drogen.

Ook met Folkert naar het strand?

Winkelwagen
Scroll naar boven
Bel ons