man en vrouw lopen op rubberen laarzen over onverhard pad

Schiermonnikoog op laarzen

In de wintermaanden kan het erg nat zijn in het buitengebied van Schiermonnikoog. Niet alleen door neerslag raakt de grond verzadigd, maar op veel plaatsen ook door zeewater. Bij een stormtij overspoelt zeewater grote delen van de kwelder en het strand. Er blijven dan – afhankelijk van het weer – soms wekenlang nog diepe plassen staan op de anders zo goed begaanbare natuurpaden.

Kan je geen laarzen kwijt in je reiskoffer? Bij dewittehaas.nl kan je nieuwe laarzen kopen en gebruikte laarzen huren. Neem gerust contact met ons op als je hierover vragen hebt.

De meeste wandelschoenen zijn waterdicht gemaakt met bijvoorbeeld een Gore-Tex membraan. Tot op zekere hoogte zul je dus geen natte voeten krijgen. Maar bedenk wel dat leer slecht tegen zout water kan. Lederen schoenen gaan ook piepen bij iedere stap nadat je ermee door zout water hebt gelopen. Zonde van je mooie wandelschoenen, niet?

Het water in de plassen is vlak na de storm erg zout. Als het daarna niet regent kan het nog zouter worden. Wanneer er veel regen valt wordt het water zoeter. Dus het is altijd wat gokken hoe zout de plassen zijn. Om het zekere voor het onzekere te nemen kan je – zeker in de wintermaanden – het beste rubber laarzen aantrekken wil je overal kunnen komen op Schiermonnikoog. Het comfort is misschien niet vergelijkbaar met je mooie wandelschoenen, maar het genot van lekker overal heen te banjeren maakt veel goed!

Laarzen kopen

In onze webwinkel bieden wij splinternieuwe rubberen laarzen aan van het merk Dunlop in de maten 34 t/m 45. Wij kunnen deze uit voorraad leveren en bezorgen ze met plezier gratis op uw (vakantie-) adres op Schiermonnikoog. De prijs is € 26,00 per paar. Op de productpagina kun je meteen zien of jouw gewenste schoenmaat beschikbaar is.

Laarzen huren

Voel je er meer voor om rubberen laarzen te huren? Dan kan dat ook bij ons, aan € 7,00 per paar per dag. De beschikbaarheid van de huurlaarzen kan van dag tot dag verschillen, daarom raden we aan om hiervoor eerst even contact met ons op te nemen alvorens de huurlaarzen te bestellen.

Strijklicht op het begroeide strand met winterse dorre kleuren, grote plassen water, duinen en de branding op de achtergrond, blauwe lucht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven
Scroll naar top
Bel ons