Strand-safari

Groep volwassenen en kinderen op het strand buigen geïnteresseerd over een plastic opvangbak.

Datum:

25 oktober 2023

Aanvang:

09:30

Vertrekpunt:

Strand Schiermonnikoog

Korren

Eilander natuurgids Folkert Abma neemt je mee voor een excursie zeeleven op het Noordzeestrand van Schiermonnikoog. Met behulp van een kornet gaan we korren en onderzoeken hoeveel leven er in zee zit. We trekken het kornet samen een eindje door de branding en dan gaan we bekijken wat er allemaal in ons net terecht gekomen is.

Aan de rand van de zee zijn een heleboel boeiende levende organismen te vinden; garnalen, heremietkreeftjes, krabben, vissen, zeesterren en zeedruifjes zwemmen er rond op zoek naar voedsel. Op hun beurt zijn zij weer een lekkernij voor watervogels als meeuwen en drieteenstrandlopertjes.

Naast ontdekken en onderzoeken wat er in zee leeft ligt de nadruk van deze excursie op het plezier van met z’n allen sjouwen aan een kornet om zeeleven boven water te krijgen. Daarmee ervaren we ook het prettig samenzijn buiten op het strand, een intense beleving van de zee en de branding. Na afloop laten we alle dieren weer vrij wegzwemmen.

Het strand verkennen

Niet alleen in het water maar ook op het strand zelf zijn soms bijzondere schatten te vinden! Aan de hand van bingo-kaarten en een Groene Strand-zoekkaart gaan we op zoek naar planten, dieren en allerlei gekke strandvondsten. Die bekijken en bespreken we samen. Hoe komen deze vondsten op het strand terecht? Waarom is het plastic in zee gevaarlijk voor mens en dier?

De excursie duurt ongeveer twee uur. Er is geen beperking aan de groepsgrootte als er genoeg begeleiders voor de kinderen meegaan.

We lopen op blote voeten door de branding. Breng warme, winddichte kleding mee en een handdoek om je voeten te drogen.

We verzamelen bij de Groene Strand-vlag op het strand. De exacte locatie kan in overleg bepaald worden.

Deze excursie is in samenwerking met het Groene Strand.

 

De activiteit is al gestart

Event FAQs

Eén plekje aan 195 euro?

Dat klopt, voor € 195 neemt Folkert jou en je gezelschap mee het strand op om te gaan kornet-vissen. De groep mag zo groot zijn als je zelf wil. Er is geen beperking aan de groepsgrootte.

Hoe groot mag mijn familie zijn?

Er is geen limiet aan het aantal deelnemers. De prijs is € 195 ongeacht de grootte van de groep.

Mag ik ook vrienden meebrengen?

Natuurlijk, je vrienden zijn welkom! De prijs is € 195 ongeacht de samenstelling van de groep.

Wat bij slecht weer?

Bij slecht weer annuleren we de excursie. Je krijgt dan je inschrijvingsgeld terug.


 

Heb ik een fiets nodig?

Nee, bij deze excursie doen we alles te voet.

Wat als ik niet tevreden ben over de excursie?

Wij hopen natuurlijk dat je veel plezier beleeft aan onze activiteiten en daar zullen wij ook al het mogelijke voor doen. Mocht je desondanks toch teleurgesteld zijn, dan betalen wij je inschrijvingsgeld gewoon terug.

Totaal aantal plaatsen: 1 (0 Beschikbaar)
  • Strand Schiermonnikoog
  • Nederland
Winkelwagen
Scroll naar boven
Bel ons