Wat schelpen ons vertellen – Schelpenteldag

Datum:

25 maart 2023

Aanvang:

15:30

Vertrekpunt:

Fietsenstalling Jacobspad

Doe mee met de Grote Schelpenteldag! Net zoals Naturalis, Stichting De Noordzee, Strandwerkgemeenschap, de Nederlandse Malacologische Vereniging, het Groene Strand, het NIOZ en Stichting Anemoon gaan wij vandaag het strand op om schelpen in kaart te brengen.

Eilander natuurgids Folkert Abma vertelt op het strand enkele boeiende schelpenverhalen om in de stemming te komen. Vervolgens gaan we aan de slag met de schelpenteldag-methode en ons eigen stukje strand afzoeken. Voor deze gelegenheid zijn er schelpenkaarten beschikbaar. Die helpen ons de gevonden schelpen te determineren. We zullen de schelpen samen uittellen en bespreken wat we gevonden hebben. De resultaten noteren we op formulieren die we opsturen naar Naturalis. Op die manier leveren we een bijdrage aan het wetenschappelijk onderzoek.

Aanmelden is nodig via het onderstaande formulier.
Deelname is gratis. Na afloop is er de mogelijkheid tot vrijwillige donatie aan Natuurmonumenten en/of Stichting Anemoon.

We verzamelen bij de fietsenstalling van strandovergang Jacobspad (ter hoogte van strandpaal 5 – coördinaten 53.4973, 6.16486). We zullen een stukje door mul zand lopen tot aan de vloedlijn en terug. De excursie duurt ongeveer anderhalf uur uur en gaat door vanaf één aanmelding.
Hier en daar een buitje schrikt ons niet af, maar als er echt slecht weer voorspeld wordt, dan annuleren we de excursie. Je krijgt hier een half uur voor aanvang bericht van per e-mail.

Doneren aan Stichting Anemoon kan via geef.nl.

Doneren aan Natuurmonumenten kan via geef.nl.

 

De activiteit is al gestart

Event FAQs

Wat bij slecht weer?

Hier en daar een buitje schrikt ons niet af, maar als er echt slecht weer voorspeld wordt, dan annuleren we de excursie. Je krijgt hier ‘s ochtends bericht van per e-mail.

Totaal aantal plaatsen: 20 (11 Beschikbaar)
  • Fietsenstalling Jacobspad
  • Strandpaal 5
  • Schiermonnikoog
  • 9166
Winkelwagen
Scroll naar boven
Bel ons