Planten determineren

Grote lichtroze bloem met bleek hart en vijf witte strepen vanuit het hart naar de buitenkant van de bloemblaadjes hangt boven het zand. Uit het zand steken groene ronde bladeren en op de achtergrond wazig een blauwe zeedistel

Datum:

22 juni 2023

Aanvang:

09:30

Vertrekpunt:

vuurtorenpad 38

Eilander natuurgids Folkert Abma neemt je mee naar de mooiste duinvalleien op Schiermonnikoog. Hij wil je laten zien hoe waanzinnig groot de variatie aan planten op het eiland is. Aan de hand van zijn flora’s en loepjes en de app ObsIdentify kan je de planten-kenmerken goed bekijken. Verschillende plantenfamilies komen aan bod en vervolgens gaan we samen aan de slag om de planten van één vierkante meter te determineren.

We verzamelen bij de fietsenstalling aan de rode vuurtoren (Vuurtorenpad 38, zie plattegrond op deze pagina). We zullen afwisselend stukjes fietsen en wandelen over natuurpaden. Je hebt dus een fiets nodig en stevige schoenen.

De minimum leeftijd voor deelname is 12 jaar. De excursie duurt ongeveer twee uur en gaat door vanaf één aanmelding.

Hier en daar een buitje schrikt ons niet af, maar als er echt slecht weer voorspeld wordt, dan annuleren we de wandeling. Je krijgt hier ‘s ochtends bericht van per e-mail en dan krijg je je geld terug.

 

De activiteit is al gestart

Event FAQs

Wat bij slecht weer?

Hier en daar een buitje schrikt ons niet af, maar als er echt slecht weer voorspeld wordt, dan annuleren we de excursie. Je krijgt hier ‘s ochtends bericht van per e-mail en dan krijg je je geld gewoon terug.

Heb ik een fiets nodig?

Ja, we maken een rit over het eiland en stoppen hier en daar bij interessante planten.

Wat als ik niet tevreden ben over de excursie?

Wij hopen natuurlijk dat je veel plezier beleeft aan onze activiteiten en daar zullen wij ook al het mogelijke voor doen. Mocht je desondanks toch teleurgesteld zijn, dan betalen wij je inschrijvingsgeld gewoon terug.

Vertrekpunt:

Totaal aantal plaatsen: 12 (12 Beschikbaar)
  • vuurtorenpad 38
  • Schiermonnikoog
Winkelwagen
Scroll naar boven
Bel ons