WILDE PLANTEN fotoworkshop

Een fel oranje vlinder met zwarte vlekjes zit met de vleugels gespreid op een paarse bloem en drinkt nektar met de tong

Datum:

10 mei 2022

Aanvang:

07:00

Vertrekpunt:

Vuurtorenpad 28

Eilander natuurfotograaf Folkert Abma neemt je mee op een wandeltocht naar de bijzondere wilde planten van Schiermonnikoog. Hij kan je vertellen waar de – soms zeldzame – planten nu op hun mooist staan en hoe die te fotograferen in hun eigen omgeving zonder de natuur er omheen te verstoren. Interessante weetjes over de planten helpen je om betere foto’s te maken. Breng je favoriete camera mee, van smartphone tot spiegelreflex.

In deze workshop is er plaats voor maximaal acht personen. Ook bij één aanmelding gaat de workshop door.

We verzamelen bij de fietsenstalling aan de Noordertoren (de rode vuurtoren) (zie plattegrond op deze pagina). Voor deze workshop heb je geen fiets nodig.
We kunnen wel over onverharde paden lopen dus stevige wandelschoenen zijn aan te raden.

De workshop duurt drie à vier uur.

Mocht je die dag verkouden zijn of in quarantaine moeten, dan mag je je reservering annuleren en krijg je je geld terug.

De activiteit is al gestart

Event FAQs

Wat houdt een workshop in?
Tijdens de workshops brengt Folkert je de tot bij meest fotogenieke locaties en bezienswaardigheden. Omdat hij al zijn hele leven op Schiermonnikoog woont, en de planten en dieren hier kent, weet hij waar op elk moment de mooiste plaatjes geschoten kunnen worden. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijzondere bloemen of vogels, of plaatsen waar het landschap van Schiermonnikoog op een creatieve manier belicht kan worden. Als natuurfotograaf kan hij je de basis van (buiten)fotografie bijbrengen. Zelf is hij gespecialiseerd in fotografie van bloemen en wilde dieren. Folkert staat open voor ieders wensen en probeert daar zoveel mogelijk op in te gaan. Een persoonlijke benadering waarbij de klant centraal staat is het streefdoel.
Kan ik fotomateriaal huren?
Ja, dat kan, wij hebben fotomateriaal dat voor de duur van de workshop gehuurd kan worden:
een compactcamera Panasonic Lumix DMC-LX7 (€ 3,90), een fullframe spiegelreflexcamera Sony A900 met macrolens 50mm Sony F2.8 (€ 9,50), een lichtgewicht éénbeenstatief Benro DJ90 (€ 2,50) en een lichtgewicht driepootstatief Sirui ET1204 (€ 3,50).

De foto's die je maakt met een geleend toestel kun je na afloop van de workshop downloaden van de link die wij je zullen toesturen. De foto's behoren jou toe.

Vraag ons vooraf even naar de mogelijkheden.
Wat bij slecht weer?
Als het weer niet meezit krijgt je je geld gewoon terug. Indien gewenst kan er een nieuwe afspraak gemaakt worden.
Wat als ik niet tevreden ben over de workshop?
Wij hopen natuurlijk dat je veel plezier beleeft aan onze workshops en daar zullen wij ook al het mogelijke voor doen. Mocht je desondanks toch teleurgesteld zijn, dan betalen wij je inschrijvingsgeld gewoon terug.
Heb ik een fiets nodig?
Neen, voor de WILDE PLANTEN fotoworkshop heb je geen fiets nodig omdat dit een wandeling is.

Vertrekpunt:

Totaal aantal plaatsen: 8 (8 Beschikbaar)
  • Vuurtorenpad 28
  • Schiermonnikoog
  • 9166RW
Winkelwagen
Scroll naar boven
Bel ons