Korren (kornet-vissen) voor eilanders

Groep volwassenen en kinderen op het strand buigen geïnteresseerd over een plastic opvangbak.

Datum:

6 oktober 2024

Aanvang:

15:00

Vertrekpunt:

Strandpaviljoen Paal 3

Folkert neemt eilander volwassenen en kinderen mee voor een excursie zeeleven op het strand. Met behulp van een kornet gaan we korren en onderzoeken hoeveel leven er in zee zit.

Breng je familie en je sterkste vrienden mee, dan trekken we met z’n allen een kornet door de branding. We lopen op blote voeten door het water en op het strand bespreken we de vangst. Na afloop laten we de zeedieren weer vrij wegzwemmen.

Aan de rand van de zee zijn een heleboel boeiende levende organismen te vinden; garnalen, heremietkreeftjes, krabben, vissen, zeesterren en zeedruifjes zwemmen er rond op zoek naar voedsel. Op hun beurt zijn zij weer een lekkernij voor watervogels als meeuwen en drieteenstrandlopertjes.

Naast ontdekken en onderzoeken wat er in zee leeft ligt de nadruk van deze excursie op het plezier van met z’n allen sjouwen aan een kornet om zeeleven boven water te krijgen. Daarmee ervaren we ook het prettig samenzijn buiten op het strand, beleving van de zee en de branding. Na afloop laten we alle dieren weer vrij wegzwemmen.

De excursie duurt ongeveer anderhalf uur. Er is geen beperking aan de groepsgrootte. 

Korren is leuk voor volwassenen én kinderen. Kinderen jonger dan 12 jaar dienen vergezeld te worden van een volwassen begeleider.

We lopen op blote voeten door de branding. Breng warme, winddichte kleding mee en een handdoek om je voeten te drogen.

We verzamelen ter hoogte van strandpaviljoen Paal 3.

 

Inschrijven:

Reservering Gewenst aantal Prijs
Plaatsen
25 Beschikbaar
2,50
Gewenst aantal plaatsen: Totaal:

Event FAQs

Wat bij slecht weer?

Bij slecht weer sturen we je een half uur voor aanvang een e-mail en annuleren we de excursie. Je krijgt dan je inschrijvingsgeld terug.


 

Heb ik een fiets nodig?

Nee, bij deze excursie doen we alles te voet.

Wat als ik niet tevreden ben over de excursie?

Wij hopen natuurlijk dat je veel plezier beleeft aan onze activiteiten en daar zullen wij ook al het mogelijke voor doen. Mocht je desondanks toch teleurgesteld zijn, dan betalen wij je inschrijvingsgeld gewoon terug.

Vertrekpunt:

Totaal aantal plaatsen: 25 (25 Beschikbaar)
  • Strandpaviljoen Paal 3
Winkelwagen
Scroll naar boven
Bel ons