Menu Sluiten

Natuurfotografie ZWERFTOCHT OVER HET EILAND met Folkert Abma

Datum:

14 juli 2021

Aanvang:

07:00

Vertrekpunt:

Havenpaviljoen Wadanderz

Eilander natuurfotograaf Folkert Abma neemt je mee op een dagtocht langs verre verborgen fotogenieke plekken en ongerepte natuur van Schiermonnikoog. Breng je favoriete camera mee, van smartphone tot spiegelreflex.

Op deze natuurfoto zwerftocht is er plaats voor maximaal acht deelnemers. Vanaf vijf aanmeldingen zal de workshop doorgaan.

We verzamelen bij Havenpaviljoen Wad Anderz aan de jachthaven (zie plattegrond op deze pagina). We zullen onder andere zwerven langs de rand van het Westerstrand en door de stuifduinen. Wie wil kan op blote voeten een stukje door het water lopen, breng dan een handdoek mee.

Folkert zorgt voor een broodjeslunch. Breng zelf genoeg te drinken.

Deze zwerftocht duurt tot circa 15:00 uur.

Op 14 juli komt de zon op om 05:23 en is het laagwater (aan de wadkant) om 07:54.

Inschrijven:

Je reservering

Plaatsen
7 Beschikbaar
Gewenst aantal
Prijs per stuk: 47,00

Camera huren (optioneel)

Naam: Aantal: Prijs:
Sony A900 met macrolens
1 Beschikbaar
9,50
Panasonic Lumix DMC-LX7
0 Beschikbaar
Niet beschikbaar 3,90
Sony A580 met groothoeklens
1 Beschikbaar
3,90
Aantal: Totaal:

FAQ evenement

Wat houdt een fotozwerftocht in?

Tijdens de zwerftochten brengt Folkert je de tot bij meest fotogenieke locaties en bezienswaardigheden. Omdat hij al zijn hele leven op Schiermonnikoog woont, en de planten en dieren hier kent, weet hij waar op elk moment de mooiste plaatjes geschoten kunnen worden. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijzondere bloemen of vogels, of plaatsen waar het landschap van Schiermonnikoog op een creatieve manier belicht kan worden. Als natuurfotograaf kan hij je de basis van (buiten)fotografie bijbrengen. Zelf is hij gespecialiseerd in fotografie van bloemen en wilde dieren. Folkert staat open voor ieders wensen en probeert daar zoveel mogelijk op in te gaan. Een persoonlijke benadering waarbij de klant centraal staat is het streefdoel.

Kan ik fotomateriaal huren?

Ja, dat kan, wij hebben fotomateriaal dat voor de duur van de workshop gehuurd kan worden: een compactcamera Panasonic Lumix DMC-LX7 (€3,90), een APS-C spiegelreflexcamera Sony A580 met groothoeklens 24mm Minolta F2.8 (€3,90), een fullframe spiegelreflexcamera Sony A900 met macrolens 50mm Sony F2.8 (€9,50), een lichtgewicht éénbeenstatief Benro DJ90 (€2,50) en een lichtgewicht driepootstatief Sirui ET1204 (€3,50). De foto's die je maakt met een geleende camera kun je na afloop van de workshop downloaden van de link die wij je zullen toesturen. De foto's behoren jou toe.

Wat bij slecht weer?

Als het weer niet meezit krijgt je je geld gewoon terug. Indien gewenst kan er een nieuwe afspraak gemaakt worden.

Wat als ik niet tevreden ben over de fotozwerftocht?

Wij hopen natuurlijk dat je veel plezier beleeft aan onze tochten en daar zullen wij ook al het mogelijke voor doen. Mocht je desondanks toch teleurgesteld zijn, dan betalen wij je inschrijvingsgeld gewoon terug.

Heb ik een fiets nodig?

Ja, Folkert neemt je graag mee naar verschillende locaties die met de fiets overbrugd worden. Mocht je niet over een fiets beschikken, dan regelen wij van tevoren graag een fiets voor jou.

Vertrekpunt:

Totaal aantal plaatsen: 8 (7 Beschikbaar)
  • Havenpaviljoen Wadanderz
  • Schiermonnikoog