enkele personen kijken naar schilderijen in een marktkraam

De zomerse eilander Strúnmarkten

Ook deze zomer staan wij weer met een kraam op de sfeervolle eilander Strúnmarkten, iedere donderdagavond van 19 tot 21 uur. We hebben er schilderijen van Folkert, het boekje Natuur op het strand en vanaf augustus ook de Schiermonnikoger almanak 2025. Op de markten van juli is er de mogelijkheid om met voorverkoop-korting in te tekenen voor de Schiermonnikoger almanak 2025, dus kom zeker langs op 11, 18 of 25 juli en reserveer alvast jouw exemplaar van de nieuwe editie!

Olieverfschilderijen van Schiermonnikoog

Folkert schildert zeegezichten en landschappen van Schiermonnikoog in olieverf. Hij volgde een workshop bij zeeschilder Minne Onnes in 1998, was daarna enkele jaren lid van eilander schildersclub ‘de Kwast’ en ging vervolgens zijn eigen weg.
Struinend over een eiland dat er dagelijks anders uitziet laat hij indrukken van strand, kwelder of wad eigenzinnig hun weg vinden van weidsheid naar de woonkamer.
Op de Strúnmarkt nemen wij telkens een kleine selectie van zijn werk mee. Benieuwd naar jullie reacties!

Samen genieten van natuur op het strand

Onze missie is om anderen warm te maken voor alles wat leeft. In de branding van de Noordzee bijvoorbeeld leven tal van boeiende organismen die vaak ongemerkt aan strandbezoekers voorbij gaan. Vol overgave neemt Folkert mensen mee naar het strand voor een excursie zeeleven (voor volwassenen) of een strand-safari (voor kinderen).

Voor wie er liever alleen op uit gaat is er nu ook een interessant boekje, Natuur op het strand, uitgegeven door Het Groene Strand, een samenwerking tussen LandschappenNLStichting DuinbehoudIVN NatuureducatieVogelbescherming Nederland en Stichting ANEMOON.
Op de Strúnmarkten kun je dit boekje bij ons kopen aan € 6.

Schiermonnikoger almanak 2025

Begin augustus wordt de gloednieuwe editie voor 2025 verwacht. Zodra die er is brengen we hem mee naar de Strúnmarkten. Tot en met 31 juli 2024 kun je voorintekenen aan € 15 ipv de reguliere prijs van € 19. Wees er snel bij!

Schiermonnikoger almanak is dé getijdenkalender voor Schiermonnikoog. Dit jaar alweer aan de achtste editie toe! De kalender is gedrukt op stevig papier en ingebonden met wire-o-binding. Ideaal om in je vakantiehuisje aan de muur te hebben hangen.
Voor alle dagen van het jaar staan eb- en vloed, spring- en doodtij, opkomst- en ondergang van zon en maan overzichtelijk naast elkaar. Ook natuurfenomenen, weeknummers, feestdagen, schoolvakanties, lokale evenementen en zelfs nog plaats voor persoonlijke aantekeningen. Hiermee kun je in één oogopslag je onvergetelijke dag op het eiland plannen. De wandkalender is geïllustreerd met foto’s van de natuur op het eiland en een snuifje eilander taal.

Voorintekenen met korting kan nog tot 31 juli 2024! Op onze website of op de Strúnmarkt. Zien we je daar?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven
Bel ons